نمایش 1–16 از 288 نتیجه
محل بافت :
- نوباف 1
- شيراز 155
- گبه 96
- گليم شيراز 1
- هريس 1
- اردبيل 1
- جهرم 1
- داريان شيراز 1
- روس 2
- شيراز ترکباف 15
- فيض آباد فرهان 1
- قره باغ 2
- قشقائي 9
- كشكولي شيراز 1
- گليم سمنان 1
- گليم سوزني آذربايجان 1
- لري بهبهان 1
طرح و نقشه فرش :
- nvv 1
- لچک و ترنج 68
- 3 ترنج 50
- سراسر 38
- قابي 4
- 2 ترنج 7
- خشتي 6
- درختي 3
- راه راه ساده 44
- 5 ترنج 8
- ابر و باد 1
- 4 ترنج 5
- 6 ترنج 1
- 7 ترنج 2
- بندي 4
- تخت جمشيد 4
- ترنجي (بدون لچک) 1
- دو سر ناظم 2
- شطرنجي 3
- عکسي 32
- کف ساده 1
- گبه ساده 1
- محرمات 1
- موبلند 2
- يک سر ناظم 1
رنگ متن فرش :
- آبيآبي 3
- الوانالوان 67
- خردليخردلي 1
- خودرنگخودرنگ 1
- رناسيرناسي 3
- سبزسبز 2
- سرمه ايسرمه اي 8
- طلائيطلائي 2
- كرمكرم 14
- لاكيلاكي 188
فرش شیراز
فرش شیراز تنوع گسترده ای دارد. استان فارس و منطقه شیراز مجموعه ای از انواع قومیت ها و سبک های قالیبافی را در محدوده ای کوچک گرد هم آورده است. فرش های آباده و کشکولی معمولا رج شمار 35 تا 45 رج (تعداد گره در 7 سانت) دارند و ریزبافت ترین محصولات این منطقه به شمار می روند. به جهت ریزبافی، ضخامت این فرش ها در حدود 1 تا 1.5 سانت گرفته می شود. کشکولی ها به جهت پود پشمی و استفاده از پشم دستریس و رنگ گیاهی قیمت بالایی دارند.
قشقایی ها عشایر ترک منطقه هستند که فرش هایی با گره ترکی و با استفاده از دو پود (تکنیک لولباف) تولید می کنند و ضخامت فرش هایشان معمولا 1.5 تا 2 سانت است. رج شمار 25 تا 35 بیشتر مورد استفاده است و ریشه (چله) فرش هایشان معمولا پشم قهوه ای گوسفندان خودشان است. گاهی با موی بز چله را می ریسند که دور کننده حشرات موذی و مار و عقرب هم باشد. به جهت استفاده از پود کلفت و تکنیک استفاده شده در اکثر مناطق عشایر ترک زبان ، فرش های این منطقه سفت هستند.
عشایر خمسه عرب زبان بخش دیگری از جمعیت این منطقه را تشکیل می دهند که فرش هایشان اغلب با گره فارسی و تکنیک تخت باف تولید می شود و رنگ آمیزی قرمز تیره تری به نسبت شیرازهای ترکباف دارند و به نسبت نرم تر و شل تر هستند. ایل باصری معروف ترین این قبایل هستند. البته در دهه های اخیر بیشتر تولیدات این عشایر هم دو پود و لولباف شده است و اصطلاحا فرش لشکری به آن گفته می شود
گبه محصولی است که در این منطقه عشایر با طرح های بسیار ساده تر و پرزهای بلندتر می بافتند و به جای استفاده از دو پود (یک پود نازک و یک پود کلفت) از چند پود (یک پود نازک و 2، 3 یا حتی 4 پود کلفت) تهیه می شود. طبیعی است که اگر پشم درجه یک در تولید گبه استفاده نشود عمر کمتری به نسبت فرش استاندارد داشته باشد.
نکته جالب: چیزی که امروزه به عنوان فرش قشقایی با رنگ های شاد گیاهی (سبز، زرد، شتری، روناسی، سرمه ای و …) و طرح های کف ساده و گل ریز و معمولا با رج شمار 25 تا 35 رج به فروش می رسد اصالت منطقه نبوده و ابداعی جدید با سنی زیر 40 سال است. فرش قشقایی اصیل که به صورت ذهنی بافت تولید می شد 99.99% رنگ قرمز تندی دارد و بیشتر در سایزهای 2 متری، 4 متری و 6 متری تولید می شود.
قیمت فرش قشقایی و فرش شیراز
بر اساس قیمت های سال 1400 قیمت فرش عرب بافت شیراز متر مربعی 3 تا 4 میلیون تومان است. قیمت فرش ترکباف متر مربعی 4 تا 5 میلیون تومان است. فرش آباده متر مربعی 5 تا 6 میلیون تومان است. فرش کشکولی نو متر مربعی 10 تا 15 میلیون تومان است. فرش قشقایی نوین نو متر مربعی 10 تا 15 میلیون تومان است.
طبیعی است که با توجه به اینکه زمان زیادی ازت ابداع قالی قشقایی نوین نگذشته و تعداد معدودی تولیدکننده به تولید آن مشغول بوده اند بازار دست دوم این محصول بسیار به ندرت وجود دارد و علاقمندان این سبک مجبورند محصولات نوبافت را تهیه کنند.
نکته بسیار مهم: فرش های افغان بافتی که با تکنیک تخت باف تولید می شوند و طرح های مشابه فرش های قشقایی نوین را با رنگ های بسیار تند می بافند، در ایران اغلب با عنوان طرح قشقایی یا خراسان بافت به فروش می روند . فرش های تخت باف بسیار ریزباف دیده می شوند و نازک تر از فرش های قشقایی واقعی هستند و جذابیت های پشم دستریس و رنگ گیاهی قالی های قشقایی اصیل را ندارند.
بارگیری بیشتر محصولات
درحال بارگذاری...