مشاهده همه 3 نتیجه
فرش اصفهان یکی از مکاتب فاخر فرش شهری ایرانی است. از زمان انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت ایران در دوره آل بویه و بعد سلجوقیان، مکتب هنر کاشیکاری در اصفهان و پارچه بافی در کاشان اوج گرفتند. اما درخشان ترین دوره تاریخی، با روی کار آمدن شاه عباس صفوی آغاز می شود و اوج هنر طراحی هنرمندان اصفهانی دست به دست هم می دهد و فرش اصفهان هر روز سطوح جدیدی از زیبایی را به قلم اساتیدی چون کمال الدین بهزاد، رج به رج خلق می کند. بعد از فاصله ی چند دهه ای بعد از شکست صفویان، مجدد تحت حمایت ظل السلطان ( 1336 – 1266 ﻫ .ق. ) ، فرزند ناصرالدین شاه، در اواخر قرن نوزدهم احیای مجدد هنرصنعت فرش دستباف در اصفهان آغاز شد. حجم تولیدات شهر اصفهان در اواخر قرن نوزدهم و نیمۀ اول قرن بیستم میلادی محدود بود ، امّا برخی از آنها از نظر حفظ اصالت طرحهای شاه عباسی و نفاست بافت در سطح اول آثار فاخر هنری دنیا می درخشند.
قبل از این دوره برند اصلی شناخته شده فرش اصفهان ، اصفهان احمد بود. که در اطراف اصفهان فرش های نفیس پشمی را تولید می کرد. پس از ایشان در دوره جدیدتر طراحان ماهری نظیر استاد میرزا نقاش ، حاج میرزا آقا امامی ، حسین مصور الملک ، عیسی خان بهادری ، رستم شیرازی و احمد ارچنگ پا به عرصه خلق هنری گذاشتند. تولیدکنندگان بزرگی در واقع کارگردان هنری تولید این فرش های شاخص بودند و به فرش های خود مارک می بافتند، نظیر عبدالرحیم شورشی، استاد مجنونی ( پدر استاد حکمت نژاد ، طراح و بافندۀ معروف فرش ) ، مهدی حقیقی ، رضا صیرفیان، محمود اکبر اف، خورد آزاد و جمعی دیگر به تولید فرش پرداختند.
تأسیس هنرستان دولتی در سال 1315 ﻫ .ش. در اصفهان به سرپرستی عیسی بهادری موجب انقلاب هنری و تربیت بیش از پیش طراحان و هنرمندان در بسیاری از رشتههای هنری به ویژه طراحی فرش دستباف شد. استاد محمود فرشچیان ، عباسعلی پور صفا ، هوشنگ جزی زاده و رستم شیرازی از فارغ التحصیلان این هنرستان هستند . این مسیر در دوره معاصر با زحمات اساتیدی چون مرحوم اکبر مهدی ئی و فرزندان حاج مهدی حقیقی (غلامعلی حقیقی، یداله حقیقی، فیض اله حقیقی و نصراله حقیقی ) قله هایی از طراحی فرش اصفهان خلق شد. استاد احمد شهاب پور نیز با تولیدات استادانه خود یکی دیگر از برندهای معتبر فرش اصفهان به شمار می رود.
آشنایی با خانواده هنرمند صیرفیان
نسل اول حاج رضا صیرفیان که اغلب مارک نمی زدند. نسل دوم به ترتیب احمد صیرفیان ، محمد صیرفیان (فرش نصب شده در سازمان ملل)، محمدعلی صیرفیان، صادق صیرفیان و حسین صیرفیان
نسل سوم علی صیرفیان مرزند محمدعلی ، باقر صیرفیان فرزند محمد، مهدی و مجتبی صیرفیان فرزند محمد، کریم صیرفیان فرزند صادق (شاخص ترین تولیدات امروز)،
نسل چهارم فربد و فرزاد صیرفیان فرزندان باقر و سپهر صیرفیان فرزند مهدی
اغلب خواندان صیرفیان بر تولیدات خود مارک شخصی خود را با نام و فامیل صیرفیان می زنند. اما محمد و محمدعلی چند مارک مختلف داشته اند: دستور محمدعلی یا دستور محمد صیرفیان ، محمدعلی صیرفیان یا محمد صیرفیان و یک مارک دیگر که محمدعلی کنار اسم خود به انگلیسی MA میزده و فرزندش علی هم کنار اسم فارسی خود گاهی A را می بافد.